Actueel

2019-2021

Scenarioschrijver (alle 10 afleveringen) van Het verhaal van Nederland, een docudrama-serie over zeven­duizend jaar Nederlandse geschiedenis door Tuvalu Media en Pupkin Film voor de NTR.

2018

Bewerking & regie (in het Engels) van de opera’s Bastien en Bastienne (Mozart) en de Koffie Cantate (Bach) in Cardiff en op festivals in Leytonstone, Brighton en Frome.

2017

Bewerking & regie (in het Engels) van La Zingaretta naar de gelijknamige opera (Leonardo Leo) in Cardiff (Wales) en festivals in Leytonstone, Buxton en Frome.

Twee lezingen (in het Russisch) over drama in games en documentaires op 5 december in de Dostojewski-bibliotheek in Moskou en op 28 november aan vierde­jaars­studenten van de Russische staats­universiteit voor cinema (VGIK).

2015-2017

Dramaturg (8 afleveringen) en schrijver (in het Duits) van Kids of Courage, een achtdelig docudrama voor de jeugd over de Tweede Wereldoorlog door Looks Film & TV (Berlijn/Leip­zig) voor SWR en BBC/MG Alba. Bekroond met de Prix Jeunesse International, Goldener Spatz, Weisser Elefant, Deutscher Hörfilmpreis en de Taiwan Kinder­film­prijs. Genomineerd voor een Grimme Preis, Japan Prize, Rockie Award en International Emmy.

Opdrachtgevers

13 in de oorlog

Een bijzonder programma dat op deze manier nooit eerder is gemaakt en ons het meest heeft verrast

Juryrapport

Prijzen & Nominaties

14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs

Eine Geschichte von Zerstörung und der Zukunft des Fernsehens.

Süddeutsche Zeitung

Tweets

7000 jaar Nederlandse geschiedenis in 10 afleveringen. Veruit het zwaarste project waaraan ik ooit heb gewerkt, maar ook het allermooiste.

Wat een recensie! ... ein Glanzstück historischer Filmemacherkunst... ein Level, der im deutschen Fernsehen nur selten erreicht wird...

Klaar! Alle outlines voor vierentwintig afleveringen van vijftig minuten voor een horrorserie in het Russisch. Zo, dat doe ik dus nooit meer


Volg mij op Twitter

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021