Zoek je vader en ga op oorlogspad!
13 in de oorlog


2009-2010

Een dag na de capitulatie. Na de plotse inval van de Duitsers en het massale bombardement van Rotterdam verkeert Nederland in een shock. Vele duizenden burgers en militairen zijn gesneuveld, krijgsgevangen gemaakt of spoorloos verdwenen. Joodse vluchtelingen proberen op het laatste moment nog weg te komen naar Engeland. Meerdere stadscentra liggen in puin en het land is bezaaid met lichamen en wrakken. De koningin is gevlucht en laat haar volk lamgeslagen en stuurloos achter. Stel je voor dat je in deze onvoorstelbare heksenketel terechtkomt en je vader is verdwenen. Wat zou jij doen? Wie kun je vertrouwen en wie niet? Wat neem je mee in je tas? Beleef het zelf en speel de webgame van 13 in de oorlog.

Prix Jeunesse Interactivity Prize


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, werd genomineerd voor een Prix Jeunesse 2010 Interactivity Prize in de categorie zeven tot elf jaar.

SpinAward


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, werd genomineerd voor een SpinAward 2009 in de categorie├źn: Beste gaming concept en beste crossmedia concept.

Gouden Reiger


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, werd genomineerd voor een Gouden Reiger 2010 voor beste doel­groep­commu­nicatie in de categorie: Internet.

13 in de Oorlog behoort tot de meest innovatieve en inspirerende voorbeelden van e-cultuur van Nederlandse bodem.
Virtueel Platform Best Practice


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, ontving een Best Practice rozet van Virtueel Platform. Deze rozetten worden toegekend aan de meest innovatieve nieuwe media producten uit kunst, cultuur en maatschappij.

Een succesvolle combinatie van de narratieve kracht van televisie en de interactiviteit van internet.
Japan Prize Interactief


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, werd in 2010 genomineerd voor de Japan Prize in de categorie: audiovisuele game voor zes tot twaalf jaar.

Beeld & Geluid Award Multimediaal


13 in de oorlog, de webgame bij de gelijknamige televisieserie, werd genomineerd voor een Beeld en Geluid Award 2010 in de categorie: Multimedia.

Details

Idee & Format

Treatments

Maarten van der Duin

Producent

IJsfontein Interactive Media

Omroep

NTR (NPS)

Periode

2009-2010

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021