13 in de oorlog


2008-2009

Veelbekroonde serie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog, waarin elke aflevering één kind centraal staat. Zo beleeft de kijker bijvoorbeeld het begin van de oorlog door de ogen van Dirk, een jongen van tien jaar die tijdens het bombardement op Rotterdam zijn moeder verliest. Elk gedramatiseerd verhaal wordt afgewisseld met archiefbeelden en verhalen op locatie.


Een bijzonder programma dat op deze manier nooit eerder is gemaakt en ons het meest heeft verrast

Juryrapport

Deze serie staat op eenzame hoogte van perfectie

Peter Rottier

(Docent Mens & Maatschappij)

Japan Prize


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd in 2010 genomineerd voor de Japan Prijs in de basiscategorie (6 tot 12 jaar). De Japan Prijs werd in 1965 door de Japanse Omroep Organisatie (NHK) in het leven geroepen als internationale competitie voor educatieve programma's.

Erasmus EuroMedia Awards


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, ontving in 2010 een Erasmus EuroMedia Awards Seal of Approval (Zegel van Goedkeuring) van het Europese genootschap voor Onderwijs en Communicatie (ESEC).

International Emmy Award


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd genomineerd voor een International Emmy Award 2010 in de category Kinderen en Jongeren.

BakaForum Award


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd in 2011 genomineerd voor een BaKaForum Crossmedia Prijs in de categorie School- en Jeugdonderwijs.

BakaForum Jeugdjury Prijs


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, ontving in 2011 de BaKaForum Jeugdjury Prijs.

History Makers Awards


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd genomineerd voor een History Makers Award 2011 in de categorie: Beste gebruik van archiefmateriaal in een geschiedenisproductie.

The dramatisation really made it accessible to kids
Prix Jeunesse International


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd genomineerd voor een Prix Jeunesse 2010 in de categorie non-fictie voor de leeftijd 7 tot 11 jaar.

Focal International Award


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd in 2010 genomineerd voor een Focal International Award in de categorie: Beste gebruik van beeldmateriaal in een Onderwijs of Bedrijfsproductie.

Cinekid Kinderkast


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd genomineerd voor de Cinekid Kinderkast 2010 publieksjuryprijs in de categorie: non-fictie.

Comenius Edu-Media Zegel


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, ontving in 2010 het prestigieuze Comenius Edu-Media Zegel voor beste educatieve multimedia-producten in Europa.

Een bijzonder programma dat ons het meest heeft verrast
Beeld & Geluid Award Jeugd


13 in de oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, ontving de Beeld en Geluid Award 2010 in de categorie: Jeugd.

Details

Scenario

Alle 13 afleveringen

Maarten van der Duin

Regie

Hein Hoffmann
Vincent Schuurman

Presentatie

Lisa Wade

Eindredactie

Loes Wormmeester

Omroep

NPS

Periode

2010

Lengte

13 x 24:00

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021