14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs


2012-2013

14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs (14 Dagboeken van de Eerste Wereldoorlog) is een docudrama gebaseerd op dagboeken en brieven van gewone burgers en soldaten uit verschillende landen. Door teksten uit dagboeken, brieven, ansichtkaarten en telegrammen komt de oorlog tot leven. Het plotselinge uitbreken van de oorlog, het leed in de loopgraven, de bovenmenselijke inspanningen van artsen en helpers, de zware verliezen onder burgers, de opstanden tegen de oorlog en het systeem; de hele geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog wordt ingekleurd aan de hand van persoonlijke verhalen. 14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs werd met veel succes in 28 landen uitgezonden en was de eerste Duitse serie die op Netflix USA te zien was.


Robert Geisendörfer Preis


14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs kreeg in 2014 de juryprijs van de Robert Geisendörfer Preis, de mediaprijs van de Evangelische Kerk in Duitsland.

Deutscher Fernsehpreis


14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs werd in 2014 genomineerd voor de Deutscher Fernsehpreis in de categorie Beste meerdelige documentaire.

Japan Prize 2014


14 Tagebücher des Ersten Weltkriegs werd in 2014 genomineerd voor de Japan Prize, een Japanse competitie voor educatieve media, in de categorie Doorlopende Educatie.

Details

Treatments

2 Afleveringen

Dramaturgie

8 Afleveringen

Maarten van der Duin

Scenario

Jan Peter
Yury Winterberg

Regie

Jan Peter

Cast

Natalia Witmer
Christina Große
David Oberkogler
Antoine de Prekel
Elisa Monse e.a.

Producent

Looks Film & TV
Les Films d’Ici

Omroep

NDR
SWR
WDR
ORF
NTR
AB Productions
ARTE Deutsland & Frankrijk
BBC
S4C
SBS-TV Australia
SVT
TG4
Eurovision
History-vision

Periode

2012-2013

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021