Kids of Courage


2015-2017

Internationaal bekroonde televisieserie voor kinderen over de Tweede Wereldoorlog. Deze Europese coproductie werd onder verschillende titels in vele landen uitgezonden: Wojna i ja (Polen), Les enfants courage (Frankrijk), Der Krieg und Ich (Duitsland) en Kids of Courage. De verhalen zijn gebaseerd op authentieke dagboeken en brieven van kinderen uit heel Europa en laten vanuit een multinationaal perspectief zien hoe zij de verschrikkingen van de oorlog, de bombardementen, de honger, maar ook het gewone leven tussen 1933 en 1945 hebben ervaren. In acht afleveringen worden dramatische scènes afgewisseld met historische archiefbeelden en animaties. Zo wil de Duitse tiener Anton dolgraag bij de Hitlerjugend, maar zijn vader weigert een handtekening te zetten. In Schotland maakt de 15-jarige Calum zich geen enkele zorgen over de oorlog, totdat de eerste bommenwerpers boven de stad verschijnen. Van Noorwegen tot Tsjecho-Slowakije en van Frankrijk tot Rusland krijgen kinderen met ingrijpende gebeurtenissen te maken.


Der weisse Elefant


Op het filmfestival van München ontving de jeugdserie Kids of Courage de kindermediaprijs Der weisse Elefant (De witte olifant) voor beste TV-productie van 2019.

Duitse Film- en Mediabeoordeling


De jeugdserie Kids of Courage is door de Duitse film- en mediabeoordeling onderscheiden met het hoogste keur­merk: Bijzonder waardevol.

Eine gelungene Fernsehproduktion, die für Kinder und Jugendliche ein Fenster in die Geschichte öffnet.

Jury

(Duitse film- en mediabeoordeling)

Prix Jeunesse International


Aflevering 8 Eva uit Tsjechië van de jeugdserie Kids of Courage heeft in 2020 de Prix Jeunesse International gewonnen in de categorie: 11-15 non-fictie.

Duitse Luisterfilmprijs


Dankzij de audiobeschrijving werd de jeugdserie Kids of Courage in 2020 onderscheiden met de Duitse Luisterfilmprijs (Deutscher Hörfilmpreis) in de categorie Kinder- en Jeugdfilm.

International Emmy Award


De jeugdserie Kids of Courage werd in 2019 genomineerd voor een International Emmy Award in de categorie TV Film & Mini-series.

Japan Prize


De jeugdserie Kids of Courage was in 2019 finalist voor de internationaal gerenommeerde Japan Prize voor educatieve media.

Internationaal Kinderfilmfestival van Taiwan


De jeugdserie Kids of Courage wint op het Internationale Kinderfilmfestival van Taiwan een kinderfilmprijs in de categorie Beste televisie & webprogramma.

Grimme Preis


De jeugdserie Kids of Courage (Der Krieg und ich) was genomineerd voor de prestigieuze Grimme Preis 2020 in de categorie: Kind en Jeugd.

Rockie Awards


De jeugdserie Kids of Courage was genomineerd voor een Rockie Award 2019 in de internationale competitie van het Banff World Media Festival in Canada.

Gouden Mus


De jeugdserie Kids of Courage ging in 2018 in première op het gerenommeerde Goldener Spatz (Gouden Mus) kinder­media­festival in het Duitse Thüringen en ontving daar de gelijknamige prijs in de categorie: Informatie & Docu­men­tatie.

Ihr habt mit eurer Arbeit nicht nur die Kinder, sondern auch die Erwachsenen des Festivals berührt.

Lene Neckel

(Kinder- und Familienprogramm SWR)

Das Ergebnis ist unglaublich stark. Die Serie berührt, vielleicht gerade weil sie ohne die üblichen Horrorbilder auskommt.

Jochen Voit

(Süddeutsche Zeitung)

Eine herausragende, engagierte Serie

Jury

(Kinder-Medien-Preis 2019 Der Weisse Elefant)

Details

Dramaturgie

Alle 8 afleveringen

Maarten van der Duin

Scenario

Matthias Zirzow
Ramona Bergmann
Maarten van der Duin

Regie

Matthias Zirzow

Cast

Juri Gayed
Nils Sand Näslund
Mina Christ
Ruairidh Harris
Adam Halajczyk
Uljana Torkiani
Arved Friese
Natálie Vágnerová

Producent

Looks Film & TV

Omroep

SWR
BBC/MG Alba
ARTE
ČT
Toto Studio
EC 1 Łódź
CeTa

Periode

2015-2017

Lengte

8 x 25:00

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021