Over mensen zoals jij en ik die hier ooit hebben geleefd
Het verhaal van Nederland


2019-2021

Het verhaal van Nederland is een ambitieuze, tiendelige televisieserie die de toeschouwers meeneemt langs de hoogte- en dieptepunten van de Nederlandse geschiedenis vanaf de IJstijd tot nu. Iedere aflevering van vijftig minuten bevat drama-scènes, inter­views met gerenommeerde experts en opnames van authentieke locaties waarmee historische personen en gebeurtenissen tot leven worden gewekt en geen zwarte bladzijde onbesproken blijft. Over prins Willem van Oranje bij­voor­beeld die als grootste Nederlander te boek staat, maar wel een heel team van van propagandisten nodig had om dat voor elkaar te krijgen. En over Vlaamse vluchtelingen die met hun kennis en kapitaal bijdragen aan de Gouden Eeuw in de Noordelijke Nederlanden, maar altijd heimwee blijven houden naar Antwerpen. Het verhaal van Nederland is een span­nende speurtocht naar de nationale identiteit en houdt de Nederlandse kijkers een spiegel voor, waarin ze kunnen zien wie ze zijn en hoe ze zo zijn geworden.

Goede verteller, strakke tekst, sterke lijnen, schilderachtige beelden. Het verhaal van Nederland gaat geschiedenis schrijven!

Luc Panhuysen

(Historicus & Journalist)

Het eindresultaat is een prachtige en leerzame serie waarbij tien verhalen over de Nederlandse geschiedenis tot leven komen.

Nienke Schipper

(Journaliste bij Trouw)

Geschiedenisprogramma Het verhaal van Nederland is een regelrechte hit.

Julot Hobbensiefken

(Redactrice bij Flair)

Het verhaal van Nederland is méér dan een fantastisch gefilmde les vaderlandse geschiedenis. Het raakt iets groters.

Angela de Jong

(Journaliste bij het AD)

Details

Scenario

Alle 10 afleveringen

Maarten van der Duin

Regie

Lourens Blok
Nicole van Kilsdonk
Niek Koppen

Producent

Tuvalu Media
Pupkin Film

Omroep

NTR

Periode

2019-2021

Lengte

10 x 50:00

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2022