Haarlemse Hofjeskrant


2009-2010

De Haarlemse Hofjeskrant komt zo'n vijfmaal per jaar uit en bericht over het wel en wee van de Haarlemse hofjes in heden en verleden. De krant is een initiatief van journalist Willem Brand die verantwoordelijk is voor het hele traject van fondsen­werving tot aan distributie.

Hier kunnen we de andere bewoonsters niet aan blootstellen.
Waan


Volledige tekst van het verhaal Waan voor de Haarlemse Hofjeskrant. De oude Petronella Piek klaagt bij het regentencollege dat voortdurend haar spullen worden gestolen.

Een engel is van ons heengegaan.
Erfenis


Volledige tekst van het verhaal Een zoete dood voor de Haarlemse Hofjeskrant. De regenten hebben een uitbundige begrafenis voor de overleden Cornelia geregeld, toen bekend werd dat zij een fortuin aan het hofje zou nalaten.

Zal mijn geest rust vinden?
Genade


Volledige tekst van het verhaal Genade voor de Haarlemse Hofjeskrant. Een jonge priester verschijnt aan het sterfbed van Dirc van Bakeness om hem de laatste sacramenten toe te dienen.

Stil mens, anders horen ze ons
Lust


Volledige tekst van het verhaal Lust voor de Haarlemse Hofjeskrant. Grote consternatie wanneer een nieuwe bewoonster bezoek krijgt uit Amsterdam... van een man.

Bent u bang dat ze te lang blijft leven?
Macht


Volledige tekst van het verhaal Macht voor de Haarlemse Hofjeskrant. Een regent negeert de jarenlange wachtlijst en kiest om dubieuze redenen zelf een nieuwe bewoonster voor het hofje.

Details

Auteur

5 verhalen

Maarten van der Duin

Uitgever

Willem Brand

Periode

2009-2010

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2022