Rozengeur & Wodka Lime


2001-2005

Rozengeur & Wodka Lime is een Nederlandse dramaserie over vier vriendinnen van 'thirty-something': ze weten precies wat ze willen en als ze dat even niet weten, dan weten de anderen het wel. Finette, Donna, Babette en Catharina zijn vier opmerkelijke vrouwen, die ieder met hun eigen visie en problemen midden in het moderne stadse leven staan. Vriendschap is het belangrijkste dat er is. En mannen ook. En o ja, de kinderen komen natuurlijk op de eerste plaats. En er moet ook nog gewerkt worden. Moeilijk te combineren? Welnee. Gewoon blijven chatten, bellen en regelmatig een wodka-lime. De eerste vijf seizoenen van Rozengeur & Wodka Lime werden op RTL 4 uitgezonden. Het zesde seizoen verscheen op Talpa TV.


BNN Hoofdprijs


Het zesde seizoen van Rozengeur & Wodka Lime werd in 2007 genomineerd voor De Hoofdprijs, een award van BNN voor het populairste programma in de categorie: drama.

Gouden Beeld


Het vierde seizoen van Rozengeur & Wodka Lime werd genomineerd voor een Gouden Beeld 2004, een Nederlandse Academy Award voor het beste televisieprogramma in de categorie: drama.

BNN Hoofdprijs


Het vierde seizoen van Rozengeur & Wodka Lime werd in 2005 genomineerd voor De Hoofdprijs, een award van BNN voor het populairste programma in de categorie: drama.

BNN Hoofdprijs


Het vijfde seizoen van Rozengeur & Wodka Lime werd in 2006 genomineerd voor De Hoofdprijs, een award van BNN voor het populairste programma in de categorie: drama.

Details

Eindredacteur

43 Afleveringen

Hoofdschrijver

18 Afleveringen

Script supervisor

13 Afleveringen

Creative Producer

13 Afleveringen

Scenario

8 Afleveringen

Maarten van der Duin

Regie

Vincent Schuurman
Dennis Bots
Mannin de Wildt
Pascale Simons
Ward Latier

Hoofdcast

Alwien Tulner
Isa Hoes
Medina Schuurman
Ghislaine Pierie
Evert van der Meulen
Barry Atsma

Producent

Endemol Nederland

Omroep

RTL4
Talpa TV

Periode

2001-2005

Lengte

8 x 45:00

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2021