Kleine handen in een grote oorlog


2012-2013

Precies een eeuw geleden raasde de Eerste Wereldoorlog over alle continenten. Kinderen in vele landen beschreven hun belevenissen en diepste emoties in brieven en dagboeken die weer tot leven worden gebracht in een unieke Europese coproductie: Kleine handen in een grote oorlog. Authentieke archief­beelden, sfeer­volle speelgoedmaquettes en gedrama­tiseerde scènes in acht afleveringen van 22 minuten maken de avonturen van jeugdige hoofdpersonen invoelbaar voor hun leef­tijd­genoten van nu. Een Duitse verstekeling verrast een Amerikaans meisje op zee; een Russische weesjongen wil mee­vechten in het leger van de Tsaar. Behalve een andere locatie en een nieuwe held heeft iedere aflevering een eigen thema: zoals de spectaculaire ontwikkeling van de medische zorg of de emancipatie van vrouwen.


Japan Prize


Kleine handen in een grote oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd in 2014 genomineerd voor de Japan Prijs voor educatieve media in de categorie Jeugd.

Gala van de Gouden K's


Kleine handen in een grote oorlog, een docudrama-serie voor de jeugd, werd genomineerd als Beste Programma 2014 op het Gala van de Gouden K's, de Vlaamse prijzen uitgereikt door kinder­zender Ketnet.

Details

Scenario

Alle 8 afleveringen

Maarten van der Duin

Regie

Matthias Zirzow
Nicole van Kilsdonk

Producent

NTR
Looks Film & TV

Omroep

NTR
BBC/MG Alba
ARTE Duitsland & Frankrijk
Cwmni Da
SRF
S4C
UR

Periode

2012-2013

Lengte

8 x 30:00

© Maarten van der Duin | wildwords, 2011-2022